mandag 25. september 2023

Siste innlegg fra Western Australia, fra vår rundtur der de tre første ukene i september


Bølge ved Eagle Bay


Liten kenguru i pleie (Bilde 2 - 3)





"Tree Top Walk" in Valley of the Giants (Bilde 4 - 7)











Klippedue/bydue 


Short-billed Black-Cockatoo (Bilde 9 - 10)





Fyret ved Cape Naturaliste


 Bilder fra det lille freda området i Dunsborough (Bilde 12 - 20)


Purple Enamel Orchid








Kengurufoot


Cowslip Orchid 





Small Mantis Orchid


En gladiolus-art (opprinnelig fra Sør-Afrika)


"Super Pit" den største gullgruva i Kalgoorlie (Bilde 21 - 22)



I dette innlegget fra våre tre første uker i Australia denne høsten har jeg samlet bilder fra Western Australia, og som av ulike grunner ikke ble med på noen av de andre innleggene jeg har lagt ut.

I Stirling Range kom vi over et par som hadde tatt seg av to små kenguru-unger. Mora til disse ungene ble trafikkdrept. Da var det godt at noen ofret både måneder og år på å fø opp to små kenguru-unger. Det skulle denne dama holde på med i to år før hun kunne slippe dem ut i naturen. Hver fjerde time fikk de servert en spesialmelk som gjorde at de vokste normalt. Imponerende innsats!

Vi tok turen innen "Tree Top Walk" i Valley of the Giants på veg til Busselton. Et imponerende anlegg som viste dimensjonene på disse gedigne eukalyptustrærne!

Vi fikk se mange flokker med den store papegøyen Short-billed Black-Cockatoo flere steder på vår rundtur. Disse to bildene ble tatt i en vinplantasje der de beitet på frodige planter på bakken.

"Blyth Conservation Reserve" var et lite reservat i Dunsborough vi besøkte for ti år siden. Vi fant det igjen også på denne turen! Det ble et hyggelig gjensyn og hvor vi fikk fotografert noen orkidéer og andre planter.

I Kalgoorlie måtte vi innom den store gullgruva "Super Pit", et imponerede anlegg, men med et betydelig inngrep i naturen. 

Nå har vi allerede kommet oss videre på turen rundt i Australia. Sist søndag tok vi fly til Broome. Inntrykk derfra får komme i det neste innlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar