onsdag 30. september 2020

Tundralo ved Vingestranda på Skatval

Tundralo (Bilde 1 - 4)




Sandlo (Bilde 5 - 6)


Steinskvett

Stær (Bilde 8 - 11)




Vingestranda

Siland (Bilde 13 - 14)


Svartbak (Bilde 15 - 16)


Pilfink

Kornåker ved Skjervold


Vingestranda på Skatval har alltid mye å by på, så også tirsdag morgen denne uka!

To tundralo holdt til på stranda, noe de hadde gjort i flere dager fikk jeg vite. Dette er en art i nær slekt med vår heilo. Den kommer fra arktiske strøk og er på veg sørover for vinteren.

To sandlo holdt også til på Vingestranda. Om disse var de samme som tidligere i høst, er vel heller tvilsomt. Også sandloene trekker i disse dager mot sydlige breddegrader.

En tredje trekkart, i fjæra på Vinge tirsdag morgen, var steinskvett. Denne vakre småfuglen var det mange av, på leiting etter småkryp de kunne spise mellom tang og steiner.

Både tundraloene, sandloene og steinskvettene var av årets produksjon. Ungfugler som likner de voksne, men som enda ikke har fått helt ferdig fargeprakt som voksenfuglene. Disse ungfuglene trekker da gjerne sørover seinere enn de voksne. Likevel finner de fram til overvintringsstedene hvor voksenfuglene er.

De store stærflokkene som jeg har fått sett flere ganger i høst, ser ut til fortsatt å holde stand. I alle fall var det en flokk på flere hundre individer ved Skjervold, der alle som en satt på strømkabelen mellom noen stolper. Mørke fugler mot lys himmel gjorde at jeg fjernet fargene på tre av bildene av stærflokken.

Silender helt inne i fjæra, en tiggende ungfugl av svartbak sammen med en av sine foreldre, en pilfink midt i rosebusken og noen landskapsbilder ble også festet til brikken i kameraet. Alt dette i løpet av en times tid grytidlig om morgenen, og før jobbstart. En flott start på dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar