tirsdag 17. januar 2012

Hyggelig møte med den lille spurveuglaSist lørdag besøkte jeg Tom Roger Østerås i Stjørdal. Tom Roger er ornitologen som tar seg av skadde rovfugler og ugler i Midt-Norge. Ofte kan han slippe de friske ut i naturen igjen.

To dager tidligere hadde han fått inn ei lita spurveugle, en art han tidligere ikke har hatt i pleie. Spurveugla hadde fløyet inn i et vindu og blitt liggende, sikkert rimelig "hautollen".

Hadde den ikke blitt berget av huseieren, hadde den nok blitt skjæremat, for flere av disse var allerede klare til å gå til angrep.

I en fryser har Tom Roger en velfyllt pose med mus (- Alle har vel frosne mus i fryseren, det mest naturlige å ha i egen fryser, mente Tom Roger). Noen av musene kom denne gangen godt med. Allerede etter et par dager var spurveugla frisk nok til igjen å fly rundt i skogen.

Spurveugle er det ikke ofte jeg har sett. Kan faktisk bare erindre en eneste gang. Dermed ble dette et eksklusivt møte med Europas minste ugleart!

Ekstra imponerende er det når denne lille krabaten faktisk kan ta flaggspett unntaksvis som byttedyr. Mest vanlig føde er nok likevel smågnagere og småfugler.

3 kommentarer:

 1. Spennende! Flott at folk har kompetanse til å få dem ut i skogen igjen slik at de klarer seg!

  Fantastisk fugl du har dokumentert her!

  SvarSlett
 2. Anonym19/10/15

  veldi bra onkel. jeg viste ikke at du hadde fått inn ei spurvugle en gang

  SvarSlett
 3. Anonym19/10/15

  jeg mente onkel Tom Råger

  SvarSlett