mandag 29. juli 2024

Nytt møte med de to store elgoksene på Skatval, 27.07.2024























































Sist fredag kveld tikket det inn ei melding på mobilen om to store elgokser. De ble sett i et område på Skatval, hvor de også var for et par uker siden. Jeg stod derfor tidlig opp lørdag morgen.

Det ble suksess også denne gangen! De to elgoksene holdt til ved en havreåker og lot seg fotografere fra bil ganske så nære. Litt dårlig lys gjorde at jeg denne gangen måtte opp i mellom 8000 til 16000 ISO.

Nå er det ikke alltid like lett å telle taggene på slike store elgokser. Jeg mener at den største er en 17-tagger, mens den andre er en 12-tagger. 

Disse to elgoksene har gått runt på Skatval i flere uker denne sommeren. Kanskje har de vært her siden i vinter? Jeg har møtt dem flere ganger, og fått mange bilder av dem. I tillegg finnes det minste en stor elgokse. Også den har vært her ei god stund.

Enda ser det ut til å være litt tidlig for trekk av elgokser ned fra fjellet og til matfatet, les "kornåkrene", rundt om på Skatval. Det skjer nok om ikke så lenge. For, nå modnes kornet og vil være god elgmat de neste ukene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar