tirsdag 2. mars 2021

Storspover og andre vårlige motiver fra Runde

 

Storspove (Bilde 1 - 6)






Gråhegre

Gråmåke (Bilde 8 - 9)


Gråmåker og svartbak

Stokkand par

Kråke (Bilde 12 - 13)


Steinkobbe

Villsau

Mot Rundebrua

Fjæra på østsida

"Rundetreet"

Goksøyr

Steiner i fjæra

Stein og bølger

Steiner i fjæra ved Goksøyr

Mot Fosnavåg

I vinterferien i forrige uke holdt vi til i huset vårt i Ørsta. Dermed ble det noen turer rundt på Sunnmøre, og med litt fotografering. To ganger i løpet av uka var vi innom fugleøya Runde sør for Ålesund.

Der holdt blant annet 12 storspover til ned mot fjæra, noe de hadde gjort i hele vinter. Overvintrende småflokker med storspove og andre vadere er ikke uvanlig langs kysten. Også i fjor kom vi over en flokk med storspover på Runde.

Gråmåker, svartbak, kråker og stokkender er også fast inventar i fjæreområdene på Runde om vinteren. Den ene dagen blåste det kraftig, noe som gjorde at fuglene krøp litt tettere sammen i fjæra. Selv gråhegra krøp godt sammen mot vinden der den stod på en stein.

For første gang fikk jeg et par bilder av en av fire steinkobber jeg kom over ikke langt fra land. Denne steinkobba hadde krøpet opp på en stein, og nærmest vugget litt fram og tilbake før floa tok steinen.

Landskapet på Runde er alltid spennende å fotografere, enten det dreier seg om bølger som slår inn mot land eller litt større steiner ned mot fjæra. "Rundetreet" er nærmest blitt et fast motiv som jeg ofte fotograferer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar