lørdag 20. august 2011

Ikke fjellmyrløper,men myrsniper


De siste par ukene har ett eksemplar av fjellmyrløper, en liten vader, holdt til ved utløpet av Gråelva i Stjørdal. Mange har fått sett denne relativt sjeldne vadefuglen. Flere har også fått gode bilder av den, på nært hold.

Selv har jeg vært innom stedet tre ganger uten å lykkes. Sist fredag var det flo sjø da jeg var der med langtela, i håp om at den skulle sitte i flomålet. Det gjorde den da kanskje også, men uten at jeg kunne finne den.

Dermed ble det bilder av myrsniper i stedet, stilige vadefugler det også, men langt mer vanlige. Fjellmyrløperen har holdt til sammen med myrsnipene ute i fjæra, på leiting etter småkryp. På flo sjø var den tydeligvis et annet sted. Kanskje allerede på sitt videre trekk sørover?

3 kommentarer:

 1. Dette var gode bilder av myrsnipene i flott miljø. Både det første og det siste likte jeg veldig godt. Hadde selv et nærmøte med disse fuglene for en ukes tid siden. Men det var på litt andre kanter av landet.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. De er ganske sky disse småtassene, så om du ikke har brukt skjul eller croppet masse, så er det godt gjort å få til så tette utsnitt. Det siste falt mest i smak.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene, karer! Ikke så mye croppet og fullstendig uten bruk av kamuflasje. Trikset er at de er mye roligere ved flo sjø. Da hviler de i vannkanten. Ved å bruke god tid kom jeg til slutt på ca. 6 meters hold.

  SvarSlett