mandag 18. april 2011

Blomstrende tysbast, snøklokker og hestehov

En av vårplantene som er først ute med blomstring er tysbast. Denne busken hører med til de litt spesielle. Her spretter blomstene ut lenge før de grønne bladene vokser fram. Tett i tett med vakre rødlige blomster ytterst på hver grein er typisk for denne planten. Aller ytterst dukker etter hvert de grønne bladene fram.

Jeg har mitt favorittsted i Stjørdal hvor denne busken forekommer i relativt stort antall. Dagens visit til dette området viste seg å være i rett tid. Her stod mange av tysbastbuskene i full blomst. Dermed ble det noen bilder av tysbast også dette året!

I det samme området blomstret også noen snøklokker. Disse er vakre nå før mange av de andre plantene vokser fram. Både tysbast og snøklokker er nok plantet ut og hører dermed ikke naturlig til i dette området, men vakre var de likevel!

På veg til Midtsandan og fuglestudier av mange hundre ender som for tida beiter på silderogn, kom jeg over denne tua med hestehov i vegkanten. Her gikk det an å legge seg ned bak blomstene. Dermed ble det et hestehovbilde som jeg ble rimelig godt fornøyd med.

2 kommentarer:

  1. Anonym19/4/11

    Våren for fullt i gang ja, ser jeg! Travle tider for tiden - kan liksom ikke få med seg nok... Registrerte at du fikk med deg ringnebb. Og nå har det forsynemeg dukket opp en hærfugl i NT også. Tut og kjør! Får ellers håpe det går bra med uglene i år da. Artig med de små uglenøstene. God påske!

    SvarSlett
  2. Takk for det! God påske til deg og dine også!

    SvarSlett