torsdag 18. januar 2024

Spurveugla på plass i stærkassa etter mange års fravær!

 

Spurveugle i stærkasse (Bilde 1 - 5)





Gråsisik hann

Løvmeis

Dompap (Bilde 8 - 10)



Dompap, gråsisik og gulspurv

Onsdag formiddag denne uka satt ei spurveugle, vår minste ugleart, i åpninga på en av stærkassene på låven vår ved Dregsetsve Hage & Galleri på Skatval.

Dermed ble det et hyggelig gjensyn med arten! Nå er det faktisk noen år siden forrige gang. Da mener jeg å huske at vi hadde spurveugle i den samme kassa tre vintre på rad.

Selvsagt er det umulig å si om dette er det samme individet som besøkte oss tidligere. Det kan det være, men kanskje like sannsynlig at et nytt individ har funnet denne stærkassa som ideell, både for å søke tilhold på kalde vinternetter, og et egnet sted til å lage maten den trenger de neste ukene.

Spurveugla er en mester til å fange småfugler, men også smågnagere. Begge deler er det rikelig med denne vinteren, ser det ut til. Flere kvelder etter nyåret har vi også hørt den mye større kattugla utenfor husene våre. Det tyder på at også den finner smågnagere å livnære seg på.

I tillegg til bildene av spurveugla, tar jeg med noen bilder fra småfuglfôringa. Der er det mye fugl for tida, blant annet godt over ti dompap. De siste dagene har fire gråsisik også dukket opp.

2 kommentarer:

  1. Artig med nytt besøk :-) Viser at fuglekasser funker om vinteren og. Fine bilder fra foringa. Du får vel en polarsisik snart og...

    SvarSlett
  2. Anonym20/1/24

    Takk for kommentaren Terje! Ja, fuglekasser har sin misjon for mange arter også i vinterhalvåret! Satser på flere besøk av vår minste ugle de neste ukene. Satser også på at polarsisik dukker opp, ja! Einar H

    SvarSlett