onsdag 14. mars 2012

Tundragås, sædgås, grågås, kanadagås og sangsvane i dam i Stjørdal


I dag var jeg som ofte innom www.artsobservasjoner.no og klikket meg fram til siste nyttsida for Nord-Trøndelag. Det var da jeg skjønte at rett etter jobbslutt måtte jeg ta turen opp til en liten regndam ved Prestmoen i Stjørdal, selv om det var gråvær og regn.

Maken til ansamling av gjess og svaner har jeg aldri tidligere sett i Stjørdal! Jeg kunne telle opp: 15 tundragjess av underarten albifrons, 2 sædgjess, 1 grågåss, 4 kanadagjess og hele 125 sangsvaner.

Her gjaldt det å holde seg inne i bilen, av hensyn til alle gjessene og svanene. Av den grunn, og litt på grunn av det trønderske striregnet, blir bildene jeg her viser mer dokumentariske bilder, enn gode naturbilder.

De to øverste bildene viser regndammen slik den ligger midt ute på en stubbåker.

Det tredje bildet viser noen av de mange sangsvanene..

På det nest siste bildet vises grågåsa fremst blant de fire gjessene til venstre. Den andre og tredje siste gåsa til høyre er de to sædgjessene. De øvrige gjessene på dette bildet er noen av tundragjessene, og foran ligger det fire sangsvaner.

På det siste bildet hviler de fire kanadagjessene i utkanten av dammen.

Det skal bli spenenende å se de nærmeste dagene, om gjessene og svanene holder seg ved dammen, eller om de trekker bort. Jeg håper og tror på bedre lys og vær de nærmeste dagene, for dette var egentlig unikt i Stjørdal!

5 kommentarer:

 1. Heisann

  Moro med så mye spennende arter! Synes dette er mer enn bare gode dokumentasjonsfoto. Bilder som beskriver både været og årstiden på en god måte med fint kulturlandskap rundt. Får vel kanskje rulle forbi i morra jeg også.

  Tommy S

  SvarSlett
 2. Det var da en voldsom artsrikdom i en vanndam på et jorde. Spennende.

  SvarSlett
 3. Kult med så mange arter på lite areal! Spes med så mye tundragås også. Ellers flotte vindbilder fra Skatvsl!

  SvarSlett
 4. Hei, jeg har lånt et av bildene dine, med lenke tilbake til bloggen din. Hvis du ikke synes det er greit, så fjerner jeg det. Se her:
  http://bombalablabla.blogspot.com/2012/03/i-dag-snr-det-blomster-it-is-snowing.html

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarene alle sammen! Lise: helt ok det. Var innom bloggen din. Fin den!

  SvarSlett