lørdag 20. august 2011

Ikke fjellmyrløper,men myrsniper






De siste par ukene har ett eksemplar av fjellmyrløper, en liten vader, holdt til ved utløpet av Gråelva i Stjørdal. Mange har fått sett denne relativt sjeldne vadefuglen. Flere har også fått gode bilder av den, på nært hold.

Selv har jeg vært innom stedet tre ganger uten å lykkes. Sist fredag var det flo sjø da jeg var der med langtela, i håp om at den skulle sitte i flomålet. Det gjorde den da kanskje også, men uten at jeg kunne finne den.

Dermed ble det bilder av myrsniper i stedet, stilige vadefugler det også, men langt mer vanlige. Fjellmyrløperen har holdt til sammen med myrsnipene ute i fjæra, på leiting etter småkryp. På flo sjø var den tydeligvis et annet sted. Kanskje allerede på sitt videre trekk sørover?

2 kommentarer:

  1. De er ganske sky disse småtassene, så om du ikke har brukt skjul eller croppet masse, så er det godt gjort å få til så tette utsnitt. Det siste falt mest i smak.

    SvarSlett
  2. Takk for kommentarene, karer! Ikke så mye croppet og fullstendig uten bruk av kamuflasje. Trikset er at de er mye roligere ved flo sjø. Da hviler de i vannkanten. Ved å bruke god tid kom jeg til slutt på ca. 6 meters hold.

    SvarSlett